0

Nema proizvoda u košarici

NAZOVI NAS

+385 31 506 387

Što biste trebali provjeriti prije nego što prihvatite neku dobru ponudu za pneumatike

Novi pneumatici mogu biti skupi, premda su u određenim situacijama nužni, izdatak za vaše vozilo. Zato nije iznenađujuće što padate u iskušenje prihvatiti najjeftiniju ponudu za pneumatike koju pronađete. Ali, budite oprezni! Kao što stara poslovica kaže „koliko para, toliko muzike” i ono što vam se može učiniti trenutnom štednjom na kraju vas dugoročno može puno koštati. Odabir pravih pneumatika nije samo važna sigurnosna stavka, odabir pneumatika utječe i na potrošnju goriva, razinu upravljivosti i zaustavni put vašeg vozila, kao i na udobnost i kvalitetu pri vožnji. Prije nego što prihvatite neku ponudu za pneumatike koja je predobra da bi bila istinita, pokazat ćemo vam koje sve provjere trebate izvršiti kako biste izbjegli neugodna iskustva (i troškove) nakon toga. Naši stručnjaci stoje vam na raspolaganju kako biste dobili najprikladniju ponudu za pneumatike. Obratite nam se.

Razlika između jeftinih i premium pneumatika ili „koliko para, toliko muzike”

Svi pneumatici izgledaju slično, a cijene pneumatika poprilično su različite. Premda izgledaju jednostavno, moderni pneumatici sastoje se od između 19 i 25 različitih komponenti. Razlika u cijeni između premium i povoljnih pneumatika može ići i do nekoliko stotina kuna, a što vi zapravo dobivate za svoj novac?

Iza premium pneumatika stoji mnogo ulaganja u istraživanje i razvoj tehnologije za izradu pneumatika. To obuhvaća visoke standarde pri projektiranju i sigurnosnom ispitivanju koji se kriju iza proizvodnje sigurnih i izdržljivih pneumatika. Ispitivanja proizvoda pokazuju da premium pneumatici značajno nadmašuju najjeftinije opcije pneumatika u kategorijama držanja ceste, potrošnje goriva i razine trošenja.

Razmislite koje su vaše potrebe kada su u pitanju pneumatici

Premda su cijene pneumatika uvijek važne pri odabiru, one ni u kojem slučaju ne smiju biti odlučujući faktor pri kupnji. U konačnici vaši pneumatici predstavljaju ulaganje, ulaganje s kojim ćete morati živjeti nekoliko godina, sve do naredne zamjene. Zato nije na odmet odvojiti malo vremena i razmotriti sljedeće:

  • Što je za vas najvažnija značajka koju pneumatici trebaju posjedovati: Veća otpornost na trošenje? Manja potrošnja goriva? Udobna vožnja? Manja razina buke? Bolja kontrola nad upravljačem? Sve prednosti u jednom pneumatiku?

Kada utvrdite svoje prioritete i shvatiti što vam je potrebno kod pneumatika, zapitajte se zadovoljavaju li ponude za pneumatike koje ste pronašli te kriterije.

Još jedan kriterij koji biste trebali uzeti u obzir uključuje sigurnosne probleme, primjerice, koliko se dobro pneumatik ponaša kada se istroši. Budući da sami najbolje znate koje su vaše navike pri vožnji, naši vam stručnjaci mogu dati dodatne informacije kako biste lakše donijeli pravu odluku.

Pitanje lažne uštede: Kada je u pitanju vijek trajanja vaših pneumatika

Vijek trajanja pneumatika ovisi o brojnim elementima uključujući navike vozača, klimatske uvjete i uvjete na ceste. I dok pravilna briga za pneumatike može produljiti njihov vijek trajanja, jedan od najvećih čimbenika koji određuje koliko će vaši pneumatici trajati jest i kvaliteta. Neki proizvođači navode i procjenu vijeka trajanja pneumatika kako bi vam dali neke indicije, a sve se temelji na njihovim internim ispitivanjima.

Od univerzalnih pneumatika možete očekivati da traju poprilično dugo, dok će se specijalizirani pneumatici visokih performansi i oni vrhunskih performansi potrošiti brže. Dok američki pneumatici sadrže oznaku ocjene kvalitete ravnomjernosti trošenja pneumatika, eng. Uniform Tire Quality Grading (ili UTQG) koja ocjenjuje brzinu trošenja gazećeg sloja, ista nije uvijek prisutna na europskim pneumaticima.

Vijek trajanja pneumatika koje kupujete nije moguće precizno odrediti, ali važni su pokazatelji u dugoročnom smislu omjer cijene i kvalitete te brzina trošenja gazećeg sloja. U konačnici pneumatici premium marki mogu trajati puno dulje od povoljnih pneumatika jer nema dodatnih troškova u budućnosti.

Svakako provjerite što plaćate

Danas pneumatike možete kupiti na mreži i na prodajnom mjestu. Obavezno odaberite stručnjake koji će vam pomoći da odaberete najbolje pneumatike za sebe i koji će vam pružiti najbolju uslugu.

Putem poveznice saznajte koje usluge za pneumatike pružamo i obratite nam se kako biste ugovorili termin.

Donesite informiranu odluku čitanjem recenzija

Kada pronađete ponude za pneumatike koje najbolje zadovoljavaju vaše potrebe, a još niste sigurni koju opciju odabrati, recenzije kupaca koristan su alat koji vam može pomoći. Tamo ćete saznati što kažu drugi koliko su im pneumatici trajali, koliko su bili bučni u vožnji, kako se ponašaju u vožnji i kako utječu na potrošnju goriva. Kada odlučite, naši vam stručnjaci stoje na raspolaganju za profesionalne savjete.

Comments are closed.
Select your currency